2 år sedan jag flyttade till Malta

Det är 2 år sedan som jag flyttade till denna lilla ö. Tänk att jag bara skulle bo här i ett halvår och frilansa? Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på efter Universitetet. Det enda var att jag skulle bo utomlands då Sverige har aldrig riktigt känts som hemma för mig. Ångrar inte en sekund att jag tillslut flyttade utomlands, trots extremt jobbiga perioder här så är detta bland det bästa jag gjort - att bara flytta. För det var en sån jäkla känsla att sälja allt jag ägde, skänka ett x-antal påsar med kläder till myrorna och packa ner mitt liv i två resväskor. Precis så jag alltid har drömt om att någon gång få göra.

Det jobbiga med att bo utomlands är saknaden. För det finns såklart mycket jag saknar med Sverige. Väldigt mycket om jag ska vara ärlig. Familj och vänner såklart, naturen, utbudet av vegetariska rätter, slippa frysa ihjäl inomhus på vintern, ta en kvällspromenad och det fortfarande är ljust ute, högertrafik, kranvatten och listan kan göras milslång. Det är många som frågar mig när jag ska flytta tillbaka till Sverige igen. Jag önskar att jag hade velat flytta "hem" och att jag skulle må bra av det. Kanske någon gång i framtiden men nu behöver jag fortsätta att njuta av livet utomlands, och kanske flyttar jag ännu längre bort någon dag. Det fina med livet är ju att vi kan göra vad vi vill, allt är ju möjligt.

Har lovat mig själv att i år ska jag våga uppfylla flera drömmar, stora som små. Som i början av året när jag sa upp mig från jobbet, packade ner mitt liv i en liten bag för att sedan resa runt i Asien. Det var det sjukaste och helt klart bland det bästa jag någonsin gjort. Jag hade varken tidigare erfarenhet av att resa själv eller livet i Asien, då jag aldrig hade varit där innan. Men jag klarade det, och jag har aldrig känt mig så levande som när jag var på resande fot helt själv långt bort från tryggheten.

I början av året skrev jag ner 100 saker som jag drömmer om att uppfylla. Det var skitsvårt ska jag tala om, jag höll på i två veckor innan jag fick ner 100 saker i listan. Men fint att ha nerskrivet på papper, för att sedan bocka av. Jag skrev ner min lista i början av året och har bockat av 11 av dem, vilket inte alls låter mycket men det är en himla bra start. Drömmar är ju till för att uppfyllas!

Vad drömmer du om?

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Oj, har du redan hunnit med 11 saker? 😃
Jag har precis hunnit bocka av 2 saker 😋
//Ann
nouw.com/anngelic
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic