Sweden, I'm coming home

Äntligen har jag bokat in en resa till Sverige!!! Åker 7-14 maj och kommer spendera några dagarna i Göteborg och resten i Karlstad. Ser verkligen fram emot att få komma hem och krama om alla igen. Det är ett halvår sedan som jag var hemma så det ska bli skönt att få andas in den svenska luften och få njuta av naturen igen. Älskar verkligen Sverige på våren och sommaren, det är något magiskt i luften då. Ska bli underbart att få packa min väska igen - som jag längtat. xx

Gillar

Kommentarer

Valletta och om att längta tillbaka

Hoppas allt är bra med er <3 Jag försöker varje dag att leva mitt gamla vanliga liv här på Malta, men det går inte riktigt att njuta av dagarna. Varje dag jämför jag mig med livet på Bali och blir helt miserabel över att jag inte är där. Det första jag gjorde när jag kom hem från resan var att få panik över allt jag ägde också. Jag levde ju i min lilla väska i nästan två månader och det var allt jag behövde. Var ju nöjd över hur jag levde och de lilla jag ägde, behövde inte så mycket mer. Var lite som en chock att ha så mycket grejer här hemma. Har lovat mig själv att jag måste rensa mer, mår fortfarande inte bra av att se allt runtomkring mig. Livet kanske känns lättare när jag har rensat mer med. Jag kom hem för lite mer än två veckor sedan och Bali känns så långt borta. Förstår inte alls hur tiden kan gå så extremt långsamt nu, var det så för er också när ni hade varit ute och rest? Jag sitter dock dagligen och letar biljetter tillbaka till Bali och drömmer mig bort. Känns ju som jag behöver åka tillbaka snart, eller åtminstone ha en enkelbiljett bokad så man har något att längta efter. Men först en liten resa till Sverige, behöver komma hem och krama om alla igen.

Gillar

Kommentarer

FOOD PLACES IN BALI

Nebula
Mitt favoritställe när jag var i Seminyak och bodde precis vid Nebula. Tror jag hann gå dit fyra eller fem gånger och njöt av deras mat. Personalen är helt underbar med! Stod och pratade med tjejerna som jobbar där i nästan två timmar en kväll. Går ni dit så ta deras frukost som ni ser på bilden ovan eller deras pad thai. Och såklart en kokosnöt! Perfekt att sitta och jobba där med helt ostört då det är väldigt lugnt under lågsäsongen.

Gourmet Café
Här hittar ni den absolut bästa avo toasten! Brödet är av fullkorn, fetaosten är så god som man får vid sidan av och man får även med en tzatziki att doppa i. Denna frukost skulle jag gärna äta varje dag. Väldigt instagram-vänligt också med marmorbord och bra ljus. Är ni sugna på lunch eller middag rekommenderar jag starkt en asiatisk maträtt med kyckling och cashewnötter (jag körde på veggo) bara och fråga så ordnar dem det.

Coffee Cartel
Instagram-vänligt café med god mat, dock väldigt små portioner. Här kan man även beställa rosa chai latte som var hur god som helst! Hann dock bara gå hit en gång, hade gärna gått hit fler gånger och testat deras lunchmeny. Enda stället som jag varit på som stänger tidigt, tror de bara är öppet till 17-18 tiden. Gå hit och ät frukost eller lunch, och glöm inte att ta med kameran.

Debbie Does Salad
Precis vid Echo Beach ligger ett mysigt litet hak som serverar fräscha maträtter och förbannat god Kombucha. Det var faktiskt här jag lärde mig att dricka Kombucha. Efter att ha testat mig igenom alla möjliga ställen med Kombucha, är detta min absoluta favorit. Smaken green mango rekommenderar jag starkt om ni vill lära er att dricka denna hälsodryck. Deras bowls är himmelska, så det spelar ingen roll vilken ni tar - allt smakar så gott här.

The Shady Shack
Viggo-himlen! Här finns allt och lite till, och allt är så jäkla gott med. Vet inte hur många gånger jag hann med detta ställe men det blev en hel del veganburgare och kokosnötter där. Perfekt ställe att gå till på första dejten eller med sina vänner. Det är extremt mysigt där och chill vibe. Precis vad jag gillar! Tror min favoritburgare heter The Shady Shack burger. Testa den och du kommer inte bli besviken.

Kynd Community
Instagram-vänligare café får man leta efter. Wow, vad rosa och fint allt är. Testade maten där två gånger (ganska dyrt för att vara Bali) men jag tyckte det var väldigt gott. Vill du äta god mat och ta riktigt fina instagram-bilder är ju detta café att föredra. Tips är att gå hit 7-9 på morgonen när det är som minst folk, sen blir det fullsatt enligt en av servitriserna. Jag gick dit vid 10 och då fanns det en plats kvar så se till att gå upp i tid för att få de bästa platserna och slippa vänta allt för länge på maten.

Gillar

Kommentarer