BOOSTA SIN HÖSTÅNGEST

Jag vet att jag inte är ensam om att ha höst-ångest! Speciellt inte när det blir mörkt redan vid 16 och termometern sjunker mer och mer för varje dag. Men jag försöker alltid att tänka positivt, allt för att må bättre och se till att hösten inte blir en jobbig årstid utan en årstid då man har tid att ta hand om sig själv. Nu är det dags att komma i rutin och se till att boosta sitt ego på bästa sätt. Let's go!

1. Ta hand om dig själv
DU är prio ett no matter what. Se alltid till att du mår bra och gör sådant som du mår bra av. Vill du ligga och kolla serier en hel dag, gör då det! Se till att du har tid för dig själv minst en gång i veckan och gör det du mår bra av! Spa-dag med dig själv, unna dig en massage eller gå till frisören. Man mår så mycket bättre när man känner sig snygg och fräsch också!

2. Starta nya rutiner

Det bästa med hösten är att det blir som en nystart efter sommaren då man kan komma igång med nya rutiner! Gör ett nytt träningsschema, hitta nya matrecept att testa med sin pojk/flickvän varje kväll eller varför inte söndagsbrunch med polarna? Är man en morgon-människa kan det vara skönt att ta en pw det första man gör när man vaknar eller se till att alltid hinna äta frukost. Små enkla rutiner kan göra så mycket för ens välmående!

3. Rensa kläder
Se till att rensa kläder, gå igenom minsta lilla klädesplagg och gör en skänk, sälj och slänga hög. Det bästa med att rensa kläder är att man får mer plats för nya plagg. Gå även igenom gamla lådor, byråer etc för där brukar man ofta samla massa skit som gamla papper från skoluppgifter etc. Rensa rensa och rensa! Man mår så mycket bättre efteråt och man har mer utrymme för nya grejer.

4. Gör en to-do list
Hösten blir så mycket enklare om man har någonting att se framemot! Gör därför en liten to-do list på saker du vill hitta på under hösten/vintern. Åka till London för shopping, åka på spahelg eller resa till ett varmt ställe och slippa minusgrader. Se till att alltid ha någonting att se fram emot för då känns skolan/jobbet lättare också! Oavsett om det bara är en dag i Göteborg så kan det vara välbehövligt att bara få komma bort från sin vardag.

5. Inreda och pyssla 
Det jag ser fram emot mest är när jag har rensat hela lägenheten är ju att få inreda den med nya grejer! Sitt en kväll och kolla igenom Instagram, weheartit, printerest och få massor av inredningstips. Istället för att köpa nya möbler eller inredningsprylar kan man köpa secondhand och piffa upp själv! Det brukar också vara snäppet roligare att göra något eget som ingen annan har.

6. Planera
Hela mitt liv kretsar kring planering! Skriv ner allt man ska göra i skolan, uppgifter, tentor etc så man inte glömmer något viktigt. Skriv ner jobbtider så det inte krockar med plugget. Glöm heller inte bort att planera in lediga dagar då du kan ta hand om dig själv och självklart dagar som du kan hitta roliga grejer med dina vänner! Att ha saker och ting uppskrivna är också ett bra sätt att hålla ordning på sådant, man kanske lätt glömmer. Livet blir så mycket enklare när man har koll på allt i sitt liv.

7. Shopping

Under hösten kan det vara skönt att ha rensat hela lägenheten, få inspiration på sociala medier och ja höstshopping är faktiskt den bästa shoppingen! Gå igenom alla kläder/inredning du äger och skriv ner vad du faktiskt behöver köpa nytt/mer av. Gör en liten shopping-lista och ge dig ut på en shoppingtur med din bästa vän. Inredning är extra kul att inhandla under hösten eftersom höst är en så mysig årstid. Köp nya filtar, vaser, tavlor, ljus och lägenheten blir genast så mycket mysigare!

Gillar

Kommentarer

Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic