FOOD GUIDE IN MALTA

French Affair - Är du galen i marmor skulle jag rekommendera att gå till French affair som är ett mysigt café precis utanför The Point i Sliema. Alla bord är av marmor, deras badrum är av marmor från topp till tå och priset för en crossaint är på ynka 15 kr (!!!) Det är ett under att deras priser inte är högre än så eftersom det ser väldigt exklusivt ut samt att deras bakelser är himmelska. Att solen alltid skiner vid deras uteställe är ett stort + från min sida.

Fresco's restaurant - Ett väldigt populärt ställe i Sliema där man kan sitta och blicka ut över St Julians och havet. Vi åt deras Caesar några gånger med grillad kyckling samt den godaste caesardressingen jag någonsin smakat. Det som är så jäkla bra är att man kan välja storlek på portionen, starter och main. Vi körde på starter vilket räckte gott och väl, men för den som är extra hungrig har dem även "main" där portionen är snäppet större. Ett tips är att alltid boka bord för här är det fullt varje dag (speciellt under högsäsongen).

Café Goloso - Hit kan man gå om man är sugen på smoothies, frukostar eller lättare sallader. Det ligger vid Silema längst havet och ca 2 min ifrån vårt hotell. Jag köpte alltid en cocos paradise till frukost (ananas, banan och kokos) och den var skitgod! Dock är det en trafikerad väg där så det är inte jättemysigt att sitta utanför och blicka ut över vägen. Ett tips är att gå och sätta sig på andra sidan gatan och se ut mot havet istället och njuta av solen.

Surfside - En väldigt populär sportbar som ligger längst havet, dock var det jättemysigt där så det kändes inte riktigt som en sportbar haha! Här kan man beställa pizza för 2 istället för en varsin vilket också blir mer prisvärt sen är det extremt mycket mozzarella på pizzan (vilket är SÅ gott). Här är det alltid mycket folk men trots det behöver man aldrig vänta på att få maten i mer än 15 min, vilket passar perfekt och gå dit om man är jättehungrig.

Okurama - Jag har ätit världens godaste sushibit, alltså friterade räkor inlindade i ris låter helt sjukt men det var underbart gott! Det sägs vara Maltas bästa sushi vilket jag helt klart kan hålla med om. Priserna var inte förvånansvärt dyra heller (snäppet billigare än i Sverige). Tror jag betala 130 kr för 18 bitar vilket är väldigt bra pris för så bra sushi. Restaurangen ligger mitt i St Julians och är jättepopulärt även under lågsäsongen så se till att alltid boka bord.

Gillar

Kommentarer

J,
Har också vart i Malta!! Bästa Malta. Vill bara åka tillbaka när jag ser dina fina bilder 😊 Maten, shoppingen och värmen.. fantastiskt.. Kika gärna in på min blogg! Kramkram 😊
Nouw.com/JohannaKindbom
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic