HÖSTLISTAN

Då var det dags för en liten höstlista som jag hittade på Linn Herbertssons blogg. Älskar dessa listor. Det är ändå mysigt att kunna gå tillbaka i arkivet och se vad man gjorde och kände då. Ni kan läsa om min höstlista från 2016 här!

Beskriv din höst i tre ord!
Jobb, vila och egentid.

Vad kommer du äta i höst?
Jag har börjat trappa ner rejält på kött vilket känns bra. Detta är också något som jag har gjort utan att riktigt vara medveten om det, för jag har helt enkelt inte varit sugen på kött alls och valt ett vegetariskt alternativ istället. Men i höst kommer jag se till att våga experimentera mer i köket och äta ännu mer vegetariskt. Tycker det är så gott!

Vad kommer du dricka i höst?
Rödpang! Och såklart iste som alltid :)))

Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Jag tänkte skriva mina älskade boots, men de glömde jag hemma i Sverige. Det kommer nog bli gosiga jackor då det kommer vara ganska kallt och blåsigt här på Malta. Har hittat en jacka som det står Sara på som jag måste införskaffa mig asap. Hittade den i Milano och blev kär! Men den vart alldeles för stor för att få ner i min lilla handbag så hoppas den finns här på ön.

Vad gör du om dagarna?
Jobbar heltid mån-fre som Head of Content på ett företag här på Malta, tar hand om min lilla blogg, sköter två Instagrams, min egna @sarasheartblog och @bestfoodmalta som är en av Maltas största matkonto på IG. Däremellan umgås jag med A, mina vänner och håller även på att planera in en rolig grej som kommer ta upp extremt mycket av min lediga tid. Men tror verkligen att det kan vara så värt det i slutändan.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Vi var ganska nyinflyttade i vårt hus, jag hade nyss lärt känna Anna och hängde en hel del med henne och njöt av sommarens sista dagar här på ön. Det blev en hel del solnedgångar vid Golden bay också som är det finaste jag vet. Min absoluta favoritplats. Njöt av livets lediga dagar helt enkelt.

Vad läser du?
Jag är hemskt dålig på att läsa, trots att jag har ett flertal böcker har hemma som har börjat damma igen. Vill börja läsa igen, speciellt nu under hösten som är så mysig. Tänk att tända massa ljus, äta chips och läsa en bok.

Vad tittar du på?
Serier är bland det bästa som finns så när tiden finns och när jag hittar en bra serie att följa - då nördar jag sönder tills serien är slut. Men just nu finns inte tiden till riktigt, så jag får försöka bli bättre på att kolla serier igen. Det är ju ändå höst nu.

Vad var bäst med sommaren?
Att mina bästa tjejkompisar var här och hälsade på <3 Jag hann även med Sverige två gånger vilket har varit välbehövligt. Tror faktiskt att jag kan ha haft den bästa sommaren på väldigt många år. Blir glad bara jag tänker på hur jäkla bra sommar det har varit med alla inblandade. Jag har också lärt känna så många nya människor som har kommit in i mitt liv.

Vad har du för höstplaner?
Mina höstplaner har varit en tripp hem till Sverige, en weekend i Milano och en båttur till Gozo. Men nu känner jag mig ganska mätt på att resa. Just nu vill jag bara landa i nuet, jobba och ta hand om mig själv. Känner att det behövs en månad här hemma och bara komma i fas igen. Inge mer flyg bara, det orkar varken jag eller mina öron med på ett tag haha. Nästa Sverigetripp får vänta tills vintern när det är snö och minusgrader ute.

Vad är det bästa med hösten?
Den svenska hösten kan jag ju tala om är snäppet bättre än Maltas höst. Men det bästa med Maltas höst är att vissa dagar kan kännas som en varm vårdag, det kan även lukta vår ute trots att det är en tidig november morgon här. Men något jag har saknat är att kunna gå runt i mysiga kläder utan att svettas, tända ljus och kolla på serier under en filt - det bästa med hösten tror jag.

Hur höstmyser du?
Här på Malta brukar det vara extremt fuktigt och kallt inomhus, så jag höstmyser gärna på någon restaurang, med ett glas bubbel, iklädd i en gosig jacka. Annars kommer vi sätta på AC på 30 grader, bädda ner oss i massa filtar och mysiga kläder, kolla serier och äta örtagårdchips med dipp.

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Min to-do list är ren och skär K.A.O.S, vet inte riktigt hur jag får ihop allt. Men ikväll efter denna höstlista är gjord är det dags att försök strukturera upp allt. Mår så bra av det trots att det finns så mycket att göra. Listor är min bästa vän i dessa perioder.

Vad är det sämsta med hösten?
Här på ön kan det vara day after tomorrow vågor, skyfall och åska i tre dagar, sedan tittar solen fram och det är underbart. Men när det är dåligt väder så är det verkligen dåligt väder här. Så fort regnet tittar fram fylls alla brunnar direkt så det blir översvämning istället. Men visst är det lite mysigt med såklart med oväder. Men det sämsta med hösten här är ju kylan inomhus, fukten och mögel tyvärr. Önskar så att vi kunde ha samma temperatur och torrhet inomhus här som i Sverige.

Bästa musiken för regniga dagar?
Jag ÄLSKAR musik där man kan sjunga med med sin ljuva stämma, haha. Gärna låtar som gör en pepp eller typiska Ed Sheeran låtar där man tar i så mycket att rösten nästan skär sig. Annars föredrar jag att lyssna på Framgångspodden, som just nu är den enda podd jag lyssnar på. Då blir man pepp hur omotiverad man än var innan.

Gillar

Kommentarer

Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic