Koh Samui from my phone

En timme med flyg från Bangkok så var man framme i paradiset! Här kostade rummet 148 kronor per natt, dock var det världens minsta rum. Men det var bara en natt sen vidare så det funkade fint! Här är utsikten från hotellets baksida som låg precis vid havet.

Mittemot hotellet låg ett café som heter Greenlight Café Koh Samui som är min favoritcafé där. Åkte hit tre gånger på mindre än en vecka, så bra är stället. Lite dyrt för att vara Thailand, men helt klart värt ett eller två besök.

Det bästa med att äta på caféet är att man kan även ligga och sola och bada om man känner för det. Riktigt mysigt ställe att hänga på och jobba ifrån också. Tror även att de hör till ett hotell, där hade jag velat bo nästa gång och kunna gå ner hit för frukost och bad.

Efter en dag var det dags att hyra bil och åka vidare mot djungeln som vi skulle bo i fem nätter. Tog 2 timmar att hitta till huset, men det var värt väntan för vi kom fram till detta...

Hej paradiset! Blir lugn i själen bara av att kolla på bilden. Att bo här fick mig verkligen att inse hur jag vill ha mitt hem. I naturen och ha utsikt över solnedgång och hav. Finns inget som gör mig så harmonisk som att bo i djungeln. Trots att elen gick en kväll och en stor ödla försökte komma in, haha.

På kvällen såg det ut såhär med mobilkameran. Solnedgång och finaste djungeln med massa palmer. Jag ville alltid hinna hem till solnedgången för att få njuta av denna utsikt. Fem nätter kändes inte tillräckligt.

Här solades det en hel dag och brände halvt ihjäl mig trots 50 spf. Så viktigt att alltid smörja in sig med solskydd och inte hänger en hel dag i stekande sol. På Malta går jag inte utanför dörren utan 30 spf, men i Asien och Indonesien är solen snäppet starkare så 50 spf är det som gäller här och skugga såklart.

Vi åkte ner till stranden för att äta middag och kolla in solnedgången därifrån. Detta är i Nathon, så ska ni till Koh Samui och vill vara där solen går ner så åk hit. Verkligen att rekommendera då stranden var jättefin där med.

Eftersom jag brände sönder mig fick jag hänga tre dagar i skuggan och åt bland annat vattenmelon. ÄLSKAR frukt utomlands, den är så mycket godare än i Sverige.

Vi åkte för att kolla in ett vattenfall men det var så extremt varmt den dagen så vi vände. Det var också första gången jag såg elefanter, men med turister på. Därav inga bilder på världens finaste djur, gjorde så ont att se elefanter som gick omkring med turister på sig. Tycker det är fruktansvärt.

Google Maps is your best friend säger jag bara. Har använt mig av denna under hela trippen och lyckades hitta BAO BAO. WOW, vad gott allt var! Deras bananbröd som var helt nybakat fick vi beställa in 2-3 gånger. Allt var verkligen urgott så hit kan jag varmt rekommendera att gå.

Passade på och njuta av lite strandhäng den sista dagen här. Tyvärr var havet ganska skitigt och kändes inte alls kul och bada där, så det blev ett snabbt stopp bara. Det kom en massa hundar och hälsa på en, någon med en ödla och denna snubbe som bar på så många uppblåsbara badleksaker, haha.

Och tillbaka till Greenlight Café Koh Samui som är BÄST. Slickade rent tallriken sen kan jag tala om. Deras hummus och pesto är to die for. Är ni i Koh Samui måste ni hit!

Sista kvällen i paradiset <3 Kunde inte varit mer harmonisk än då, vilka underbara dagar det blev i Koh Samui! Tycker verkligen att det var så mysigt här och hade gärna stannat några extra dagar.

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Galet vad härligt det ser ut! Scrollat massa av dina inlägg nu och är helt blown away vad härligt! Blir så nyfiken, reste du själv? Du har säkert nämnt det men hoppas det ändå är ok att jag frågar 😊
nouw.com/isabylund
sarasheart
sarasheart,
Vad gullig du är <3 Ja, jag reste själv i Bali vilket var helt underbart. Kan verkligen rekommendera att resa själv 🙏🏻
nouw.com/sarasheart
NinaGlassel
NinaGlassel,
Vad fint det ser ut! var i Koh samui förra året men tyvärr under regnperiod! när jag ser de här bilderna är jag sugen på att åka tillbaka när det är fint väder !! <3
nouw.com/ninaglassel
sarasheart
sarasheart,
Men vad typiskt att det var regnperiod då! Har du möjlighet så åk dit och njut av sol och bad 😍 Det ska jag göra igen snart.
nouw.com/sarasheart
ThereseMalmqvist
ThereseMalmqvist,
åh saknar verkligen Thailand när jag ser dina bilder! <3 bodde där i ett halvår.
nouw.com/theresemalmqvist
sarasheart
sarasheart,
Underbart ju och ha bott där i ett halvår 🥰
nouw.com/sarasheart
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic