MALTA REVIEW

Idag har jag bott på lilla ön i prick två månader och tänkte därför köra en liten Malta review. Tre bra samt tre dåliga punkter om Malta. Det är mina egna tankar kring livet i allmänt här och som andra har berättat för mig. Tänkte att det kan vara kul att skriva ner för att ni ska få veta mer om Malta!

Tre dåliga punkter om Malta 

Service - Är det något Malteser är riktigt dåliga på så är det att ge bra service. Ett exempel kan vara när jag går till i en klädbutik så står de som jobbar och står och pratar med varann på Malteiska. Då kommer jag in och säger "HEEEY!" jätteglad med ett leende på läpparna - förväntar mig lika glada miner tillbaka. Har jag tur får jag ett otacksamt "hey" tillbaka. Men självklart finns det få guldkorn som är grymt service minded också. Men de allra flesta behöver lära sig vad service är här.

Shoppingen - Det finns några grymma butiker på denna lilla ö, men inköparna verkar dock inte bry sig "Äh! Malta liksom, vi kör på de fulaste plaggen". Är det något jag verkligen saknar så är det shoppingen i Sverige, där går det alltid att hitta fina plagg oavsett vilket mood man är på. Håller tummarna att höstplaggen är lite snyggare än vad sommarplaggen var här.

Bygget - Det används aldrig någon isolering här, så under sommaren är det i princip jättevarmt inomhus och iskallt på vintern. Vilket gör att alla på ön får antingen skyhöga elräkningar eller vara med om en ny istid under den kallaste perioden. Jag har inte varit här under december till februari än, men har fått höra hur det är inomhus då. Så trots att det fortfarande är sommarvärme ute har vi bunkrat upp med tofflor, morgonrock, duntäcken och filtar. The winter is coming...

Tre bra punkter om Malta 

Klimatet - Jag älskar klimatet här då det är sommar fram till november, sedan är det höst/vårväder vilket är lite drömmigt ändå. Har man tur, går det även att sola på julafton. Varje helg känns också som en mini-semester då vi oftast upptäcker en ny stad, åker till en strand eller tar en båttur till paradiset - Blue Lagoon. Den perfekta temperaturen är 30-33 grader, önskar dock att denna värmen kunde vara året om. Men det ska bli skönt med en mild höst/vår snart och hoppa över slask och minusgrader helt.

Maten - Det finns SÅ mycket god mat här, men det gäller att hitta guldkornen och inte gå till första bästa ställe. Jag är älskar TripAdvisor och använder mig alltid av denna app när vi ska testa någon ny restaurang eller går förbi en restaurang som ser fin ut. På så sätt har vi lyckats hitta våra absoluta favoriter här på Malta och är mer än nöjda. Jag ska göra ett inlägg där jag tipsar om alla bra restauranger som finns här!

Naturen - Malta är ett litet paradis om man älskar att upptäcka. Vart man än åker finns det alltid något fint att se. Det går att klättra upp bland bergen i Ghajn Tuffieha och njuta av solnedgången, ta bilen till Paradise Bay som är en mysig liten strand med kristallklart vatten, hyra båt och åka runt alla öar (något jag vill göra nästa år). Det finns två småöar som man kan åka båt till, Comino och Gozo som har extremt vacker natur. Det är också där Blue Lagoon finns som är min absolut favorit!

Gillar

Kommentarer

BeaEkelund
BeaEkelund,
Fin klänning!❤️⬇️
nouw.com/beaekelund
victorianielsen
victorianielsen,
Vilka fantastiska bilder!!
nouw.com/victorianielsen
StarOfUsA
StarOfUsA,
så himla fina bilder!
nouw.com/starofusa
emmybrannlund
emmybrannlund,
fantastisk solnedgång!
nouw.com/emmybrannlund
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic