Mitt år 2019, del 1

2019 började med att jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb och bokade en flygbiljett till Thailand. Jag behövde helt enkelt en förändring, och jag har ju alltid velat boka en spontanresa bara sådär. Så jag gjorde det! Och två veckor senare landade flyget i Bangkok där resan började med tre nätter på Avani hotel. Vilket jäkla pang-hotell. Jag kan varmt rekommendera att spendera någon natt här för att koppla av efter en långresa.

Här kan du läsa mer om resan till Bangkok.

Efter tre nätter i Bangkok var det dags att ta flyget till ön Koh Samui och stannade där i en vecka. Bodde i finaste huset som våra vänner hyrde ut. Tänk att vakna varje morgon till en rosa himmel och på kvällen se solen gå ner när man är högt upp bland bergen, mitt i djungeln. Passade även på att hyra bil för att kunna upptäcka häftiga sevärdheter och såklart, god mat vilket det fanns gott om där. Efter en vecka I Koh Samui var det dags att hoppa på en båt och 6 h buss till Phuket i två dagar innan det var dags för nästa flyg.

Här kan du läsa mer om resan i Koh Samui

Då var det äntligen dags att upptäcka Kuala Lumpur, Malaysia! Detta är verkligen ett av de häftigaste städerna jag sett. Byggnaden är så högt upp att man känner svindel bara av att kolla upp mot Twin Towers. Det kändes som man var i djungeln men ändå en storstad vilket var mysigt. Däremot kände jag mig inte alls säker här som en liten blond tjej, tyvärr. Här var jag i fyra dagar, sedan var det dags för nästa flyg till min slutdestination...

HEJ BALI. Mitt drömställe där jag skulle spendera en månad helt själv. Trodde verkligen att det skulle bli för lång tid, men så fel jag hade. Jag började med att åka till Seminyak och fick uppleva deras Silent Day som ni kan läsa mer om här. Det var ju en upplevelse i sig, tyvärr hade jag inte lärt känna en kotte på en dag så jag satt själv på hotellrummet i 24 h, haha. Det finns så jäkla god mat i Seminyak, jag blev glatt överraskad. Trivdes väldigt bra på ett av mina favorit hotell, Taum Hotel som ni kan se bilder på här.

Efter en vecka var det dags att ta en taxi till Canggu som stod högst upp på min lista. Livets finaste solnedgång jag någonsin fått uppleva var precis här vid Echo Beach. Det var en magisk kväll efter att jag haft sån otur med boendet så då gick jag till stranden för att andas ut och fick uppleva denna magiska solnedgång.

Jag spontanbokade ett Yoga retreat i Ubud där jag bodde i 8 dagar. Att jag dessutom lärde känna många fina människor där gjorde ju retreatet bättre än vad jag någonsin kunde föreställt mig. Firefly resort heter Yoga retreatet som går att boka direkt via bookyogaretreat.com. Alla som jobbar där var så fina och hjälpsamma med, det ingick mat och yoga/meditaion två gånger om dagen. Trivdes verkligen där och skulle gärna åka dit igen. Tips tips!

Här kan du läsa mer om Yoga retreatet i Ubud.

Efter en intensiv vecka på Yoga retreatet och två dagar i Ubud (där mitt enda bankkort blev tagen av en ATM) var jag helt slutkörd och åkte tillbaka till Canggu igen för att få lite ro. Men denna gång var jag inte själv utan jag hade två nyfunna vänner som jag hängde med. Jag fick ju uppleva en magisk solgång igen, med finsällskap dessutom. Avslutade min resa på bästa sätt och hittade äntligen mitt happy place här i livet.

Här kan du läsa mer om alla grymma hotell jag bodde på i Asien.

Här kan du läsa om mina favorit-restauranger i Bali.

Det blev april kom jag hem från min resa. Denna bild togs några dagar efter att jag hade fått uppleva The travel bug deluxe. Jag låg hemma i sängen i flera dagar i rad och bara grät. Jag kastade typ 50% av allt jag ägde också då jag fick panik över hur mycket jag faktiskt hade då i garderoben. Jag levde ju ändå i en liten hand bag i nästan två månader, och kände inte att jag behövde mer än så. Här var jag äntligen ute i solen en dag och försökte anpassa mig till livet på Malta igen.

Här kan du läsa mitt inlägg när jag precis hade kommit hem.

I maj bokade jag en sista minuten hem till Sverige för att få krama om alla igen. Tänk att jag inte hade varit hemma på ett halv år. Först åkte jag till Karlstad och hängde i min hemstad några dagar, sen tog jag tåget vidare till Göteborg och hängde med mina tjejer där några dagar. Vädret var verkligen på topp och jag fick ny energi.

Här kan du läsa om min resa hem till Sverige.

Sen var jag tillbaka på ön igen och njöt av sommaren. Innan jag skulle börja jobba passade jag och Antolina på att åka en tripp till Blue Lagoon, det är sedan länge ett måste innan alla turister tittar fram igen. Sommaren var äntligen här, det var juni månad och vädret kunde inte varit mer perfekt.

På helgerna passade jag såklart på att njuta av livet lite extra. Det blev mycket strandhäng och några beach clubs, bland annat Sky Beach som jag aldrig hade varit på tidigare. Se fler bilder från Sky Beach. Vanligtvis föredrar jag strand framför beach clubs, men ibland är det fint ändå att lyxa till det lite.
Här är jag och fina Nelly <3

Här kan du läsa del 1 från 2018, 2017, 2016

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Oj så mycket underbara resor du hann med att göra 😃
//Ann
nouw.com/anngelic
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic