My year 2018 part 1

Året började lugnt och med helt underbart väder. Jag och Anna satt på NAAR och åt brunch i 19 grader och sol. I januari! Och folk undrar varför jag flyttade till Malta...

Här besökte vi en blombutik som hade en helt magisk trädgård med gigantiska kaktusar. Tror att det ligger i mitten av Malta någonstans. Måste hitta det igen, det är verkligen så fint att gå runt där.

Detta är min favoritdag från i vintras när jag och Johanna åkte till Vincents Eco farm. Vi åkte dit för att köpa ekologiska grönsaker och frukter, så kom det en massa hundar som ville umgås. Och kolla vilket landskap! Precis så vill jag bo i framtiden. Jag och alla mina hundar haha.

I början av året var jag fortfarande frilansare och pluggade en kurs på distans. Då passade jag på och hänga en hel del på mysiga caféer. Saknar det lite nu ändå. Att bara kunna gå och sätta sig med en kopp varmchoklad, jobba och lyssna på musik.

När det är vinter här på Malta känns nästan som våren i Sverige. Allt är så grönt, man kan gå runt i skinnjacka när solen skiner och det luktar också vår. Här passade jag på och njuta av grönskan och den friska luften. Inget slår ju vårkänslan.

Insåg att min mobil var helt proppad med bilder på mat som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Då kom jag på att starta @bestfoodmalta på IG. Här åt jag och Anna lunch på Emmas Kitchen. Bästa falafelsalladen jag smakat. Tips!

Mars såg ut såhär vissa dagar. Gelato och sol, tänk att solen värmde rejält redan i mars? Helt underbart att kunna gå i kortbyxor och tycka att det är varmt. Det är inte badväder i mars men D-vitamin tackar jag inte nej till.

Jag hittade min stora kärlek för Acai bowls som jag har gjort varje morgon sen dess. Förutom under vintern, alldeles för kallt inomhus för att kunna äta det nu utan att frysa ihjäl. Bland det bästa som finns är att göra acai bowls och sätta sig på terassen i solen. Så många mornar som har startat såhär.

När jag kom hem till Sverige var det dags att fira Lollo och Issa som hade fyllt 26 år <3 Det blev en massa mys med mina tjejer och god mat under vistelsen. Och utgång på det. Jag tycker fortfarande att Karlstad och Göteborg har bäst uteliv (även när jag jämför med New York, haha)

Klippte av 3 dm av mitt slitna hår vilket var SÅ skönt. Här ser man också att det var betydligt kortare än vanligt med. Behöver göra en likadan uppfräschning asap. Alla behöver en stor förändring ibland. Det gör ju så mycket att ha fint hår och välvårdat hår.

Jag gick på mitt första bröllop någonsin. Det var ett par jag inte ens kände vilket kändes lite konstigt. Men här på Malta är bröllop inte alls som i Sverige. Vi var 800 pers där och jag drack aperol spritz som aldrig förr. Lyckad kväll!

Jag hade ganska nyss startat @bestfoodmalta på instagram och blev bjuden till ett mat-event, med burgare! Alltid lika kul att bli inbjuden till events, speciellt när det handlar om mat.

Jag och saknade Jennie var på The Palace där vi solade och åt gott. Denna utsikt är helt magisk och vädret lika så. Detta var i mitten av maj och jag kommer ihåg att jag inte kunde sitta still en sekund för att det var alldeles för varmt.

Jag fyllde 26 år och hade en riktigt fin födelsedag här på Malta!

Hängde med dessa godingar och hittade mitt nya favoritställe med avokadomackor och acai bowls. Vi bor 2 minuter från mitt favoritställe Crudo - här har jag hängt alldeles för många gånger nu. Tröttnar aldrig.

Vi åkte trampbåt vilket var så jäkla roligt. Sen hamnade vi på en ännu större båt, men jag måste erkänna att trampbåten var snäppet bättre. Det är så kul att glida omkring på havet, njuter verkligen av det. Borde införskaffa oss en liten båt här.

Avskedsmiddag med Jennie innan hon skulle flytta tillbaka till Stockholm <3 Här testade vi ett sushiställe som vi hade hört så gott om, tyvärr vart det inte alls lika som Okurama (mitt absoluta favoritställe) men absolut är det värt att testa igen.

Gott nytt år på er hjärtan. Hoppas att ni har haft ett helt underbart år, och hoppas att 2019 blir bäst <3

Gillar