SÅ PLUGGAR DU PÅ BÄSTA SÄTT

Lägg bort mobilen - Vi är nog alla eniga om att mobilen är största koncentrationsboven när det kommer till att plugga. Lägg den i ett annat rum, med stör ej på. Den funktionen är helt klart din bästa vän under tentaperioder.

Planera - Innan tentaperioden börjar kan det vara bra att försöka lägga upp ett pluggschema på vad du behöver kunna inför tentan och hur du ska plugga in allt. Alla är vi olika och har olika sätt att lära in, men se alltid till att du följer ditt sätt och inte vad andra gör.

Hitta en bra arbetsplats - Du vet själv vart du pluggar bäst, och vet du inte så får du testa dig fram tills du hittar ditt pluggställe. Testa att sitta med några från klassen och plugga i skolans bibliotek, hemma vid skrivbordet, på cafe etc. Det tog mig ett år innan jag hitta mitt ställe där jag pluggar som bäst, men som sagt bättre sent än aldrig.

Ha tv avstängd - Tvn ska vara avstängd under tiden du pluggar för att hålla fokus på plugg och inte vad som rör sig på skärmen. Vem har inte fastnat i ett dåligt tv-program bara för att det är mer underhållande än själva plugget? Haha...

Storstäda - Innan tentaperioden börjar se till att alltid storstäda hemma så slipper du göra det när du absolut inte har tid. Det är nästan omöjligt (för mig) att kunna fokusera om det är stökigt hemma, så försök alltid att storstäda innan tenta perioden kör igång på allvar. Du kommer må så mycket bättre om det är rent och fräscht runt om kring dig.

Träna och motionera - När hjärnan behöver friskluft kan man ta PW med en vän eller gå ut och springa med skön musik i hörlurarna. Se till att du håller igång och rör på dig eftersom du sitter ner mestadels när du pluggar. Kroppen behöver få röra på sig för att kunna prestera.

Ät massor - Vi alla fungerar bäst när man har fått i sig mat så se alltid till att äta mycket så hjärnan orkar hålla igång. Ta gärna med mellanmål hemifrån så slipper du köpa i cafeterian hela tiden då det brukar vara ganska dyrt.

Musik på lågnivå - Jag tror inte att jag är den enda som inte klarar av när det är knäpptyst. Därför brukar jag sätta på en spellista med chillmusik på låg volym. Har man ingen bra spellista finns det massvis på Spotify, HÄR och HÄR är två sköna spellistor.

Belöna dig själv - Det viktigaste av allt enligt är att alltid belöna sig själv när man har pluggat klart för kvällen. Jag brukar ha som belöning att få gå in på bloglovin och kolla igenom alla bloggar, kolla något avsnitt av en serie eller se en bra film. Sätt upp egna belöningar till dig själv som du älskar att göra, så lovar jag att motivationen blir bättre.

Lycka till och kör hårt med plugget! Xx

Gillar

Kommentarer

rakeles
rakeles,
Jättebra tips, håller med om nästan allt! Älskar såna här "tips" inlägg! <3 Ha en bra kväll!
nouw.com/rakeles
amandaamaria
amandaamaria,
Vilka bra tips!
nouw.com/amandaamaria
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic