The travel bug - om att komma hem igen efter första resan

Innan jag satte mig på planet från Bali pratade Jag och en av mina bästa tjejkompisar om travel bug. Har ni hört om travel bug? Jag hade knappt hört om det innan, så vi pratade om det eftersom hon har varit ute och rest i över 6 år nu. Så hon skickade mig denna text om travel bug som verkligen var pang in i hjärtat på mig:

"This is why once you've traveled for the first time all you want to do is leave again. They call it travel bug, but really it's the effort to return to a place where you are surrounded by people who speaks the same language as you. Not English or Spanish, but that language where others know what it's like to leave, change, grow, experience, learn, then go home again and feel more lost in your hometown then you did in the most foreign place you visited. This is the hardest part about traveling, and it's the reason why we all run away again."

Jag har alltid känt att Bali skulle vara ett ställe för mig trots att jag aldrig hade varit där tidigare. Och när jag väl var där under en månadstid så insåg jag också att min magkänsla hade rätt. Just nu känner jag att det är ett ställe som jag inte riktigt kan lämna. Många pratar också om att man känner av the travel bug 2 veckor efter att man har kommit hem att man måste därifrån, för att man inte känner sig hemma i sin egna stad längre. Medan jag kände av detta redan när jag klev av sista planet.

Vill egentligen att denna längtan efter att åka tillbaka till Bali ska lägga sig så jag kan fortsätta mig liv härifrån och låta allt vara som vanligt. Men efter att ha varit borta i så många veckor vet jag inte längre om någonting är som vanligt. Allt har ju förändrats, jag har förändrats. Jag har vuxit och lärt känna mig själv på en helt ny nivå än innan. Även om jag önskar att allt kunde vara som vanligt så är ingenting som vanligt.

Vill innerst inne bara sätta mig på ett flyg tillbaka. Medan andra tycker jag är helt galen om jag skulle sätta mig på ett flyg tillbaka igen när jag precis har kommit hem från resan. Som att jag försöker leva om min resa. Det handlar inte om att leva om resan, för det vet man inners inne att det aldrig blir så. Men tanken är att känna samma känsla som jag kände under hela min vistelse där. Att nu är jag hemma, där jag ska vara.

Gillar

Kommentarer

Emiliaapetterssons
Emiliaapetterssons,
Ugh... själv gruvar jag mig redan för hur det kommer kännas när jag återvänder till Sverige i december.... jag är ju så himla lycklig nu, på resande fot
nouw.com/emiliaapetterssons
sarasheart
sarasheart,
Njut varje dag av att vara på resande fot! Det är långt kvar tills du kommer hem till Sverige igen så du kanske tröttnar helt på resandet, eller så vill du bara ut och resa ännu mer. Hoppas du har en underbar resa ❤️
nouw.com/sarasheart
linaljungblad
,
Var också i Bali i höstas och redan på första planet därifrån fick jag en klump i magen, det kändes inte rätt att lämna. Nu har jag varit hemma i fem månader och inget har förändrats, känner mig fortfarande inte hemma här. Lita på din instinkt och åk tillbaks om du vill det och skit i alla andras åsikter. lättare sagt än gjort, men det är ju trots allt ditt liv <3
sarasheart
sarasheart,
Jag behövde ett litet tecken bara, om jag ska åka tillbaka till Bali eller ej - så skrev du. Precis vad jag behövde höra. Tack tack tack 💘 Hoppas du åker tillbaka dit så du kan känna dih hemma igen. Bästa känslan att äntligen få känna sig hemma oavsett i världen de än är!
nouw.com/sarasheart
Instagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovicInstagram saraepetrovic